7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
News

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ Στέλιο Καμπουρίδη παγκόσμιος πρωταθλητής fitness 2006 NABBA-WFF

7 λόγοι για τους οποίους ο καθένας πρέπει να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής

Νούμερο 1

Σε έναν τέλειο κόσμο, φανταστείτε να κοιμάστε πολύ, να μένετε ενυδατωμένοι και να τρώτε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά σας.
Γιατί το σώμα μου χρειάζεται συμπληρώματα; Έχω όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι, σωστά; Λαθος!
Αυτοί οι 7 ισχυροί λόγοι δείχνουν ότι πρέπει να πάρετε συμπληρώματα διατροφής, ανεξάρτητα από το πόσο υγιής μπορεί να είναι ο τρόπος ζωής σας.

1) Γεμίζοντας αυτό το διατροφικό κενό

Το 90% των ανθρώπων δεν λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα σημαντικών θρεπτικών συστατικών μόνο από τα τρόφιμα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ανταποκρίνονται στις διατροφικές συστάσεις λόγω αυστηρής διατροφής, κακής όρεξης ή αλλαγής των διατροφικών αναγκών. Τα συμπληρώματα προορίζονται να γεφυρώσουν το διατροφικό χάσμα, έτσι ώστε να διατηρούμε τη σωστή ισορροπία των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα. Αυτό θα ενισχύσει τη θρεπτική πυκνότητα της διατροφής σας και θα διασφαλίσει ότι λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών προσαρμοσμένων στις διατροφικές σας ανάγκες.

2) Η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών μειώνεται με την ηλικία

Καθώς μεγαλώνετε, η δυσαπορρόφηση γίνεται πρόβλημα επειδή το σώμα σας δεν έχει την ίδια ικανότητα να διασπά και να απορροφά θρεπτικά συστατικά όπως παλιά. Η παραγωγή πεπτικών ενζύμων, η οποία διασπά και απορροφά θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας, φυσικά αρχίζει να μειώνεται όσο μεγαλώνετε. Μπορεί επίσης να παίρνετε περισσότερα φάρμακα από ό, τι κάνατε όταν ήσασταν νεότεροι. Τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα καταστρέφουν πραγματικά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση αυτής της ανισορροπίας.

3) Αποφύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες

Προειδοποίηση! Τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια των τροφίμων μας, των χημικών που βρίσκονται στην παροχή νερού και εξωτερικών περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η ρύπανση αυξάνουν δραστικά την ανάγκη μας για επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα. Αυτές οι επιβλαβείς χημικές ουσίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο πεπτικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συμπληρώματα όπως τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των ελεύθερων ριζών.

4) Η άσκηση αυξάνει τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά

Είστε αθλητής ή ασκείτε συχνά; Οι αθλητές απαιτούν πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν σε φόρμα. Καθώς ασκείστε, το σώμα σας καταναλώνει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχουν αποθηκευτεί στο σώμα σας. Είναι ζωτικής σημασίας να αναπληρώσετε αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να τροφοδοτήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα και να προωθήσετε την ανάκαμψη μετά από έντονη προπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δίαιτες του αθλητή περιλαμβάνουν ΤΟΝΟΥΣ υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Η λήψη σκόνης πρωτεΐνης είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να λάβετε τις απαιτούμενες θερμίδες αντί να πρέπει να φάτε ένα μεγάλο μπολ ζυμαρικών και κοτόπουλου.

Ποια συμπληρώματα είναι κατάλληλα για εσάς;

Ελάτε να μιλήσετε με τον Νίκο και Στέλιο Καμπουρίδη μπορούν να σας δείξουν τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν θέλετε να πάτε στο κατάστημα για να αναζητήσετε αυτό που ψάχνετε; Η http://www.proteinhealth.eu σας διευκόλυνε να παραγγείλετε τα συμπληρώματά σας στο διαδίκτυο μέσω του ιστότοπου εκεί!

5) Κακές συνήθειες διατροφής

Οι ακανόνιστες διατροφικές συνήθειες, η κατανάλωση επεξεργασμένων πρόχειρων φαγητών και το άγχος συμβάλλουν στην κακή πέψη, καθιστώντας δύσκολο για τον οργανισμό μας να εξαγάγει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από τα τρόφιμα. Ενώ τα συμπληρώματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια κακή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι κακές διατροφικές συνήθειες.

6) Αποτροπή ακριβά ζητήματα υγείας

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν πρόληψη ασθενειών αντί για θεραπεία ασθενειών. Η λήψη καθημερινών συμπληρωμάτων, η τακτική άσκηση και η συχνή εκδρομή στους γιατρούς είναι σημαντικά για την αποφυγή στο μέλλον δαπανηρών προβλημάτων υγείας.

7) Μείωση του εδάφους

Οι σύγχρονες γεωργικές τεχνικές χρησιμοποιούν λιπάσματα που καταστρέφουν το έδαφος και ληστεύουν τα φυτά των βασικών θρεπτικών ουσιών. Το εύφορο έδαφος είναι ένα κρίσιμο γεωργικό στοιχείο για την απορρόφηση των κατάλληλων ποσοτήτων μετάλλων. Χωρίς αυτό, το φυτό δεν μπορεί να σχηματίσει βασικές βιταμίνες.