Εκτόμορφος Τύπος Σώματος
News

Εκτόμορφος – Τύπος Σώματος

Αποφασίσατε να αλλάξετε τη ζωή σας, τις συνήθειες σας, το σώμα σας, για έναν από τους πολλούς πιθανούς λόγους. Το μεγάλο σημείο που πρέπει να καταλάβετε είναι – πώς να ξεκινήσετε. Τι πρέπει να γνωρίζετε. Πώς διαχειρίζεστε την εκπαίδευση και τη διατροφή όταν είστε απόλυτα αρχάριος.

Λοιπόν, Το  PROTEINHEALTH σας πάει  μια βόλτα στον μεγάλο κόσμο της εξέλιξης και της βελτίωσης του σώματος. Απλά να είστε προσεχτικοί και αφήστε το πάθος να σας απογείωση.

Το σημαντικό σημείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι η ύπαρξη τύπων σώματος – γιατί όλοι δεν έχουμε το ίδιο  σώμα. Υπάρχουν τρεις τύποι σώματος και γνωρίζοντας τον  σας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσετε καλύτερα τη διατροφή σας και το πρόγραμμα άσκησης και να θέσετε ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους.

Εκτόμορφος

Ο εκτόμορφος τύπος σώματος είναι αδύνατος, έχει επίπεδο θώρακα, διαθέτει χαμηλά ποσοστά λίπους καθώς και χαμηλά επίπεδα μυϊκής μάζας. Διαθέτει γρήγορο μεταβολικό ρυθμό και η ικανότητά του να αποθηκεύει λίπος και μυϊκή μάζα είναι σχετικά μειωμένη.

Προπονητικά, ο συγκεκριμένος σωματότυπος θα πρέπει να δίνει έμφαση στην προπόνηση με αντιστάσεις, ώστε να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη και το μυϊκό του βάρος.

Διατροφικά, οι εκτόμορφοι έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες και να μην παχαίνουν. Παράλληλα με την προπόνηση δύναμης, χρειάζεται να λαμβάνουν τροφές με αρκετή πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, σε τακτά γεύματα, ώστε να βελτιώνεται η σωματική τους εμφάνιση.

Για αυτό προτείνουμε συμπληρώματα πλούσια σε υδατάνθρακες για να μπορέσουν να αποκτήσουν μυϊκή μάζα όπως π.χ.