Ενδόμορφος Τύπος Σώματος
News

Ενδόμορφος – Τύπος Σώματος

Αποφασίσατε να αλλάξετε τη ζωή σας, τις συνήθειες σας, το σώμα σας, για έναν από τους πολλούς πιθανούς λόγους. Το μεγάλο σημείο που πρέπει να καταλάβετε είναι – πώς να ξεκινήσετε. Τι πρέπει να γνωρίζετε. Πώς διαχειρίζεστε την εκπαίδευση και τη διατροφή όταν είστε απόλυτα αρχάριος.

Λοιπόν, Το  PROTEINHEALTH σας πάει  μια βόλτα στον μεγάλο κόσμο της εξέλιξης και της βελτίωσης του σώματος. Απλά να είστε προσεχτικοί και αφήστε το πάθος να σας απογείωση.

Το σημαντικό σημείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι η ύπαρξη τύπων σώματος – γιατί όλοι δεν έχουμε το ίδιο  σώμα. Υπάρχουν τρεις τύποι σώματος και γνωρίζοντας τον  σας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσετε καλύτερα τη διατροφή σας και το πρόγραμμα άσκησης και να θέσετε ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους.

Ενδόμορφος

Ο Ενδόμορφος Τύπος Σώματος, διακρίνεται από το στρογγυλό σχήμα σώματος και από τη συσσώρευση λίπους γύρω απ’ τους γοφούς. Το ποσοστό λίπους του είναι υψηλό και τα επίπεδα μυϊκής μάζας είναι ικανοποιητικά.

Αυτός ο τύπος σώματος χρειάζεται κυρίως αερόβια άσκηση με στόχο τη μείωση του λίπους. Δευτερευόντως μπορεί να κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για συντήρηση της μυϊκής μάζας και αύξηση του μεταβολισμού. Σε γενικές γραμμές οι ενδόμορφοι τύποι σώματος είναι αυτοί που απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια για βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Από διατροφική σκοπιά, οι ενδόμορφοι είναι εκείνοι που πρέπει να προσέχουν περισσότερο τη δίαιτά τους. Η διατροφή είναι το βασικότερο εργαλείο τους στη «μάχη» για τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, γι’ αυτό θα πρέπει να αποκτήσουν εφόρου ζωής σωστές διατροφικές συνήθειες.

Ο ενδόμορφος θα βοηθηθεί αρκετά με τα εξής εφόσον κάνει μια πολύ καλή και πλήρη διατροφή: